Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2007

Φασόλια μαυρομάτικα με χόρτα

Υλικά:
500 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
1 κουτ. σούπας ντοματοπολτός
1 ματσάκι αρωματικά χόρτα
1 κιλό αγριόχορτα
1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο
πιπέρι
αλάτι

Εκτέλεση:
Αφήνουμε τα φασόλια σε νερό για να φουσκώσουν για περίπου 8 ώρες. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα φασόλια. Μετά προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά μας και συνεχίζουμε να τα βράζουμε, ρίχνοντας 3 περίπου ποτήρια νερό επιπλέον. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 60'.

1 σχόλιο:

Katerina ante portas είπε...

To καλοκαίρι τα δοκίμασα με βλήτα και λίγη φρέσκια ντομάτα. Πολύ ωραία επίσης.
Είναι κλασσική συνταγή για τη Σπάρτη απ όπου κατάγομαι!