Υλικά
250 γρ. ρύζι (κατά προτίμηση αναποφλοίωτο)
νερό
αλάτι
100 γρ. σταφίδες
άσπρο ξηρό κρασί (όσο χρειαστεί)
1 λεμόνι
2 κουταλιές χυμό μήλου
Εκτέλεση
Βράζετε το ρύζι (σε χαμηλή φωτιά) και μόλις βράσει, όσο ακόμα είναι ζεστό, προσθέτετε τις σταφίδες μαζί με το κρασί, όπου θα τις έχετε μουλιάσει ήδη για μία περίπου ώρα.
Στραγγίζετε καλά το ρύζι και το αφήνετε να κρυώσει.
Μετά το απλώνετε σε μια πιατέλα, το γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και το περιχύνετε με το χυμό του μήλου.
1 σχόλιο:
πήξαμε στο ρύζι :)
Δημοσίευση σχολίου