Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2007

Αγκινάρες με σκόρδο


Υλικά:

6 μέτριες αγκινάρες
1 κουτ. σούπας αλάτι
1 λιωμένες σκελίδες σκόρδο
2 ματσάκια μαϊντανό
100 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
3 ντομάτες
1 λεμόνι
λίγο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλύνετε τις αγκινάρες πολύ καλά με κρύο νερό, κόψτε τα κοτσάνια και τα εξωτερικά φύλλα. Κόψτε τισ κορυφές στα εσωτερικά φύλλα.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, βράστε νερό με αρκετό αλάτι και χυμό από το μισό λεμόνι. Ρίξτε τις αγκινάρες να βράσουν για 35 λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Χύστε το νερό. Με ένα κουταλάκι βγάλτσε τα εσωτερικά φυλλαράκια και το χνούδι από την καρδιά της κάθε αγκινάρας.
Κόψτε τις ντομάτες στα τέσσερα και βάλτε τις, μαζί με τις αγκινάρες σε βουτυρωμένο ταψάκι. Περιχύστε τις με το κρασί. Καλύψτε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και βάλτε το για 15 λεπτά στο φούνρο, στους 200 βαθμούς.
Αναμίξτε το βούτυρο με τον χυμό του άλλου μισού λεμονιού, τα σκόρδα, αλάτι, πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανο. Βγάλτε τις αγκινάρες από το φούρνο, γεμίστε τις με το μίγμα του βουτύρου και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: