Υλικά:
2 πράσα
12 φλυτζάνια νερό
2 κουτ. γλυκού αλάτι
4 μικρές πιπεριές
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
500 γραμμάρια ρύζι (όχι αποφλοιωμένο)
μαϊντανός, άνηθος και πιπέρι
600 γρ. ψιλοκομμένα λαχαχανικά (καρότα, κρεμμύδια, αρακάς, καλαμπόκι κ.λ.π.)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει και το σιγοβράζουμε για 40'. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε φέτες, ακολούθως τις πιπεριές τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε και τις κόβουμε σελωρίδες. Τα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (καλό είναι τα καρότα να τα πλύνουμε και να τα κόψουμε με την φλούδα τους). Όταν το ρύζι βράσει για 30' λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά που ετοιμάσαμε και τα βράζουμε για τα υπόλοιπα 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, ποσπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το άνηθο και σερβίρουμε.
2 πράσα
12 φλυτζάνια νερό
2 κουτ. γλυκού αλάτι
4 μικρές πιπεριές
1 μικρή ντομάτα τριμμένη
500 γραμμάρια ρύζι (όχι αποφλοιωμένο)
μαϊντανός, άνηθος και πιπέρι
600 γρ. ψιλοκομμένα λαχαχανικά (καρότα, κρεμμύδια, αρακάς, καλαμπόκι κ.λ.π.)
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά το ρύζι και το ρίχνουμε σε νερό που κοχλάζει και το σιγοβράζουμε για 40'. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα πράσα και τα κόβουμε σε φέτες, ακολούθως τις πιπεριές τις καθαρίζουμε και τις πλένουμε και τις κόβουμε σελωρίδες. Τα λαχανικά τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια (καλό είναι τα καρότα να τα πλύνουμε και να τα κόψουμε με την φλούδα τους). Όταν το ρύζι βράσει για 30' λεπτά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα λαχανικά που ετοιμάσαμε και τα βράζουμε για τα υπόλοιπα 10 λεπτά. Μετά ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, ποσπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και το άνηθο και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου