Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2006

Ντολμαδάκια Γιαλαντζί

Υλικά:
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 1/2 φλυτζάνι λάδι
1 φλυτζάνι ρύζι
1 βάζο κληματόφυλλα
χυμό από ένα λεμόνι
άνιθο
μαϊντανό
δυόσμο
αλάτι


Εκτέλεση:
Ξεπλένετε τα φύλλα από την άλμη. Βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από τον χυμό του λεμονιού, σε ένα μπωλ μαζί με το μισό ποτήρι λάδι. Παίρνετε από το μείγμα μία με δύο κουταλιές του γλυκού, γεμίζεται το κάθε φύλλο και το διπλώνετε. Τα βάζετε στην κατσαρόλα σε στρώσεις και ρίχνετε το ένα ποτήρι λάδι μαζί με τον χυμό από λεμόνι. Συμπληρώνετε με νερό, τόσο ώστε να σκεπάζει τα ντολμαδάκια. Πάνω απ τα ντολμαδάκια, τοποθετήστε ένα πιάτο. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήστε τα να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: