- Μεγάλες ντομάτες για γεμιστά
- Ρύζι γλασσέ ή Καρολίνα (μία χούφτα για κάθε ντομάτα)
- 1-2 Κρεμμύδια
- Ελαιόλαδο
- Μαϊντανό
- Αλατοπίπερο
- Μαύρες σταφίδες
- Τριμμένη φρυγανιά
- Λίγη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε ένα «καπάκι» στην κάτω πλευρά της κάθε ντομάτας και με ένα κουτάλι, αφαιρούμε το εσωτερικό της, βάζοντάς το σε ένα μπολ, και τις ανοιχτές ντομάτες σε ένα ταψί (σε αυτό που θα τις ψήσουμε). Στη συνέχεια, περνάμε από το μπλέντερ το κρεμμύδι και το ρίχνουμε στο μπολ με το εσωτερικό από τις ντομάτες.
Έπειτα προσθέτουμε μαϊντανό, αλατοπίπερο, 2-3 χούφτες σταφίδες, λίγο ελαιόλαδο, το ρύζι και τα ανακατεύουμε.
Στις ντομάτες που έχουμε ανοίξει, ρίχνουμε στον πάτο τους λίγη ζάχαρη και βάζουμε τη γέμιση σιγά σιγά με ένα κουτάλι (αν περισσέψει, τη ρίχνουμε στο ταψί ανάμεσα στις ντομάτες). Στη συνέχεια, βάζουμε τα «καπάκια» τους και από πάνω τους ρίχνουμε τριμμένη φρυγανιά, στην οποία προσθέτουμε ελάχιστη ζάχαρη, για να μην μας καούν από πάνω.
Τέλος ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο πάνω στις ντομάτες (όσο περισσότερο, τόσο καλλίτερες και πιο ζουμερές θα βγουν).
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
3 σχόλια:
Δεν έχω δοκιμάσει γεμιστά με σταφίδες, είναι α δεν κάνω λάθος πολίτικη εκδοχή αλλά επειδή το ρύζι πάει απίστευτα με τη σταφίδα, πιστεύω οτι θα είναι γευστικότατα!!!
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ, ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΦΑΓΗΤΟ.
ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΠΑΓΩΜΕΝΑ.
Πολύ ωραίες οι συνταγες σας....... θα δοκιμάσω μερικές να είσαστε σίγουροι!!!
Δημοσίευση σχολίου