Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Ανοιξιάτικα ρολλά


Υλικά:
- 40 φύλλα ρυζιού για spring rolls
- 1/2 μέτριο λάχανο
- 1 λάχανο κινέζικο (ice berg)
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 κρεμμύδι
- 3 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 πιάτο μανιταράκια φρέσκα
- αλάτι-πιπέρι
- τζίτζερ

Εκτέλεση:
1. Κόβουμε τις πιπεριές σε στενόμακρες λεπτές λωρίδες, όπως επίσης και το ξερό κρεμμύδι και τα σωτάρουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο.
2. Μόλις αρχίσουν να μαραίνονται ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα λαχανικά κομμένα κι αυτά.
3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τζίτζερ και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μετά τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν όλα τα υγρά τους και τα αφήνουμε να παγώσουν λίγο.
4. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα γεμίζουμε με τη γέμιση. Οταν φτάνουμε στην άκρη κάθε φύλλου βάζουμε λίγο νεράκι για να κολλήσει και να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα.
5. Τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρωματάκι. Σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα.

* Σαν παραλλαγή μπορείτε να γεμίσετε τα φύλλα με διάφορα τυριά. Είναι πολύ νόστιμο το αποτέλεσμα!
** Τα φύλλα ρυζιού που χρησιμοποίησα εγώ, τα βρήκα σε γνωστό σουπερμάρκετ κατεψυγμένα. Τα άφησα να ξεπαγώσουν και τα χρησιμοποίησα όπως ελεγαν οι οδηγίες και για το δίπλωμα. Διάβασα πως υπάρχουν και φύλλα ρυζιού που δεν είναι κατεψυγμένα αλλά χρειάζονται μούλιασμα.
*** Θα επανέλθω σε άλλη ανάρτηση με την συνταγή για την γλυκόξινη σάλτσα.
**** Η συνταγή είναι παραλλαγή αυτής εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: