Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Ρεβύθια Σούπα

Υλικά:
2 κούπες ρεβύθια
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2-3 κουταλές της σούπας αλεύρι
1 μεγάλο λεμόνι
μαγειρική σόδα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ με μπόλικο νεράκι και λίγη μαγειρική σόδα, όλο το βράδυ για να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε να βράσουν σε μια κατσαρόλα με πολύ νερό, σε μέτρια φωτιά για περίπου 50 λεπτά. Ξαφρίζουμε αν χρειαστεί. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα βάζουμε κι αυτά μέσα στην κατσαρόλα μας, προσθέτοντας το αλάτι και τα αφήνουμε να να βράσουν. Μόλις μαλακώσουν όλα τα υλικά, στίβουμε το λεμόνι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι μέχρι να γίνουν ομοιόμορφα. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε την σούπα να "ξεκουραστεί" πριν την φάμε.