Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ντροπαλόσουπα

Υλικά:
3 ντοματοπιπεριές (Φλωρίνης)
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 γλυκοπατάτα
1 καρότο
μία κούπα μοβ λάχανο
3 μανιτάρια
3 μπαχάρια
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
νερό (όσο θέλετε)
1 κουταλιά της σούπας συμπυκνωμένο χυμό ντρομάτας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ και στη συνέχεια, τα χύνουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τον πελτέ ντομάτας (προαιρετικά), το μπαχάρι, τον βιολογικό κύβο λαχανικών και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά και μετά σερβίρουμε.

Σημείωση: Την ονόμασα ντροπαλόσουπα επειδή το χρώμα της με ή χωρίς τον πελτέ είναι κοκκινοπό και επειδή τα υλικά της είναι λιωμένα οπότε δεν μπορούν να φανούν.

3 σχόλια:

Αγγελικη Ν είπε...

Υπέροχη ονομασία! Με έφερε τρέχοντας! Αλλά και η συνταγή πολύ καλή!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Ποτέ δεν είχα σκεφτεί να τα αλέσω από πριν τα λαχανικά. Πιστεύω ότι θα τη δοκιμάσω άμεσα. Ευχαριστούμε πολύ!

Φωτιά + Πάγος είπε...

Κι εμένα μου άρεσε ο τίτλος της=). Επειδή περίσεψε και για την επόμενη ημέρα, δοκίμασα και έβρασα και λίγο ρύζι (για να παρουσιάσω κάτι διαφορετικό) και ήταν και με το ρύζι πολύ νόστιμη.