Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2007

Κριθαράκι

Υλικά:
1 πακέτο κριθαράκι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
χυμό από μία ντομάτα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε νερό ζεματίζουμε το κρεμμύδι. Το νερό που βάζουμε θα πρέπει να είναι αρκετό για να βράσει το κριθαράκι. Μόλις μαλακώσει ρίχνουμε το κριθαράκι και το χυμό της ντομάτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε το φαγητό να βράσει συνεχίζοντας να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Μόλις γίνει ρίχνουμε το λάδο και το πιπέρι.

2 σχόλια:

Lexi_penitas είπε...

Για μας τους πρωτάρηδες το "αρκετο νερό" δεν σημαίνει τίποτα. Μπορείτε να μας πείτε για μια κούπα πχ κριθαράκι, πόσες κούπες νερό.

Ευχαριστώ

LiZaA είπε...

Για ένα πακέτο κριθαράκι, δυο με 3 κούπες είναι αρκετές. Από εκεί και πέρα είναι ανάλογα τις προσωπικές προτιμήσεις. Αν κανείς το προτιμάει με περισσότερη σάλτσα ή πιο στεγνό.