Υλικά:
1 κιλό πράσα
1 κουτ. σούπας αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουτ. σούπας ξύδι (ή λεμόνι)
αλεύρι και λάδι για το τηγάνι
μερικά μανιτάρια για γαρνίρισμα
1 κιλό πράσα
1 κουτ. σούπας αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο
4-5 κουτ. σούπας ξύδι (ή λεμόνι)
αλεύρι και λάδι για το τηγάνι
μερικά μανιτάρια για γαρνίρισμα
αλάτι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε πολύ καλά και κρατάμε μόνο το λευκό μέρος (το υπόλοιπο το κρατάτε για άλλα φαγητά).
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό με αλάτι για να βράσει. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα πράσα και τα αφήνουμε να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν και στραγγίζουμε καλά.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μαζί με το ξύδι (ή το λεμόνι) σε μικρή κούπα. Πιέζουμε τα κρύα πράσα για να φύγει το πολύ νερό και μετά τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε λάδι να κάψει στο τηγάνι μας, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι τα πράσα και τα ρίχνουμε να τηγανιστούν. Μετά τηγανίζουμε τα μανιτάρια.
Βάζουμε τα τηγανισμένα πράσα σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με το μίγμα του ξυδιού (ή λεμονιού).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου