Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2007

Χωριάτικη πατατόσουπα

Υλικά:
5 πατάτες
2 καρότα
200 γρ. σελινόριζες
1 πράσο
1 κουτ. σούπας ξύδι (ή λεμόνι)
1 φύλλο δάφνης
1 κομμάτι φλύδα λεμονιού
1 ματσάκι σέλινο
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζουμε και πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε κομματάκια. Τα μαραίνουμε όλα σε νερό (1 λίτρο)και προσθέτουμε τη δάφνη, τη φλύδα λεμονιού, το ματσάκι σέλινο και σκεπάζουμε το σκεύος για 20 λεπτά, αφήνοντάς το περιεχόμενό του να σιγοβράσει.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το ξύδι (ή τον χυμό του λεμονιού). Αφαιρούμε από την σούπα την δάφνη, τη φλύδα του λεμονιού και το ματσάκι το σέλινο. Πασπαλίζουμε με φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και σερβίρουμε, ρίχνοντας λίγο λάδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: