- 6-12 καθαρισμένα μήλα
- 1 κούπα βιολογικές σταφίδες
- 1/4 της κούπας νερό
- 1 κούπα φρεσκοσπασμένα καρύδια
- 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
- 1 κουταλάκι κανέλα γεμάτο
Βγάζετε τα κουκούτσια και τον σκληρό πυρήνα των μήλων και μετά τα κόβετε σε μεγάλα κομμάτια. Βάζετε τις σταφίδες στον πάτο ενός μικρού δοχείου και τις καλύπτετε μόλις με νερό. Προσθέστε τα κομμάτια του μήλου πάνω στις σταφίδες και βράστε τα στον ατμό, σε όσο γίνεται πιο σιγανή φωτιά, για επτά λεπτά, ώσπου οι σταφίδες να μαλακώσουν και τα μήλα να είναι ακόμη σφιχτά. Αναμειγνύετε στη συνέχεια με τα υπόλοιπα συστατικά και κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Είναι έτοιμα για σερβίρισμα. Η συνταγή αυτή δίνει ένα ωραίο επιδόρπιο ή ένα θρεπτικό και νόστιμο κολατσιό.
Μερίδες 4
Πηγή: Υγεία για όλους με σωστή διατροφή-Παναγιώτης Κουμεντάκης
1 σχόλιο:
This is very interesting, You're a very skilled blogger. I've joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I've shared your website in my social networks!
Δημοσίευση σχολίου