Συστατικά:
2 λίτρα νερό
1 φλιτζάνι πλιγούρι χοντρό
3 φλιτζάνια αλεσμένη τομάτα
1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
φρέσκος δυόσμος
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες:
Ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να μαζεύει. Προσθέτετε την τομάτα και τα αφήνετε να βράσουν. Βάζετε και το πλιγούρι με το νερό και σιγοβράζετε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να δέσει η σούπα και να μαλακώσει το πλιγούρι. Ρίχνετε, τέλος, όσο αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη χρειάζεται.Σερβίρετε σε ξεχωριστά πιάτα με μια γεμάτη κουταλιά γιαούρτι στη μέση και λίγα φυλλαράκια δυόσμου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου