Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τρίτη 22 Μαΐου 2007

Πατατοσαλάτα με ντρέσινγκ αβοκάντο

Υλικά:

  • 8 μέτριες πατάτες

  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)

  • 2 κοτσάνια σέλινο σε κύβους

  • 1 αγγούρι καθαρισμένο σε κύβους

  • 1 φλιτζάνι μπρόκολο σε ψιλά κομματάκια

  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους

  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
Για το ντρέσινγκ:

  • 1 μεγάλο, ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι

  • 1 αγγούρι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο

  • χυμό ενός λεμονιού

  • 1 κουταλάκι άνηθο

  • 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών ή χυμό σέλινου
Παρασκευή:

Ατμοβράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Αποφλοιώστε τις και κόψτε τις σε κύβους των 2 εκατοστών. Ανακατέψτε τις πατάτες, το κρεμμύδι, το σέλινο, το αγγούρι, τα μπρόκολα, τα καρότα και την πιπεριά σε ένα μεγάλο μπολ. Για να κάνετε το ντρέσινγκ, ανακατέψτε το αβοκάντο, το ψιλοκομμένο αγγούρι, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο και το ζωμό λαχανικών ή το χυμό σέλινου σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Βάλτε το ντρέσινγκ πάνω στην πατατοσαλάτα και ανακατέψτε καλά. Παγώστε την και σερβίρετε.

Μερίδες 6

Avocado

Potato

Πηγή: Υγεία για όλους με σωστή διατροφή-Παναγιώτης Κουμεντάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: