Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τη κινόα μαζί με το βιολογικό κύβο λαχανικών για 15 λεπτά περίπου. Λίγη ώρα πριν γίνει, ρίχνουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε. (Ανάλογα το είδος των μανιταριών, τα ρίχνουμε νωρίτερα ή αργότερα, αν θέλουν πολύ βράσιμο ή όχι). Όταν είναι έτοιμη, τη σερβίρουμε στο πιάτο και ρίχνουμε λίγο λάδι και τον μαϊντανό. (Το λάδι το ρίχνουμε πάντα στο πιάτο και όχι στο φαγητό ενώ βράζει, ώστε να μην χάνονται οι πολύτιμες ουσίες του).
Η κινόα είναι ένας σπόρος που εκτός από πολύ νόστιμος, μαγειρεύεται εύκολα και γρήγορα, είναι εξαιρετικά πλούσιος σε πρωτεΐνες και περιέρχει όλα τα αμινοξέα που χρειάζεται ο άνθρωπος. Μαγειρεύεται όπως το πιλάφι. Μπορεί κανείς να την προμηθευτεί από τα βιολογικά καταστήματα. Για περισσότερες πληροφορίες πηγαίντε εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa .
* Για την συγκεκριμένη συνταγή, αντί για μαϊντανό έβαλα λίγο ωμό κρεμμύδι και χρησιμοποίησα μανιτάρια πλευρώτους και αγκάρικους.
2 σχόλια:
Το αγαπημένο μου φαγητό !
Εγώ το φτιάχνω και με μπρόκολα ή με καρότα αλλά μπορεί να γίνει και με διάφορους συνδυασμούς.
Και μαγειρεύεται όντως πολύ γρήγορα.
Ειμαι καινούργιος στην χορτοφαγία
Ευτυχώς που ποστάρετε συνταγές
στα Ελληνικά δεδομένα.
Ειχα αγχωθεί πολυ με το που θα
βρώ αξια υποκαταστατα πρωτεϊνης
κρέατος μεχρι που συνάντησα τις
πρωτότυπες συνταγές σας.
Ευχαριστώ.
Δημοσίευση σχολίου