Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μπιφτέκια από ρύζι και λαχανικά


Υλικά:
- μισό φλυτζάνι ρύζι
- 1 καρότο
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 τούφες σπανάκι
- μισή κόκκινη πιπεριά
- μισό φλυτζάνι αμύγδαλα ανάλατα
- μισό φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- δυόσμος
- αλάτι
- πάπρικα γλυκιά
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
1. Βράζουμε το ρύζι.
2. Ξεπλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά.
3. Αλέθουμε στο μούλτι όλα τα λαχανικά, το αμύγδαλο και το ρύζι.
4. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ και προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα μπαχαρικά και το ελαιόλαδο.
5. Πλάθουμε σε μπιφτέκια και τα βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
6. Ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές.
*Εναλλακτικά αν θέλουμε τα τηγανίζουμε.

4 σχόλια:

Βάσω - Οι ιστορίες της μαμάς! είπε...

Φαίνεται νόστιμο!

A είπε...

Είναι πολύ νόστιμα όντως! Ταιριάζουν πολύ με λεμονάκι! :D

Ανώνυμος είπε...

Πάρα πολύ γευστικά, εύκολα και υγιεινά.

Unknown είπε...

εαν βγάλω τα αμύγδαλα και βαλω μανιτάρια θα εχει κάποια διαφορά?