ΥΛΙΚΑ:
- Φασόλια ξερά
- 4-5 Καρότα
- Σέλινο
- Σελινόριζα
- 1-2 Κρεμμύδια
- Πλιγούρι
- Πελτές ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι- Πιπέρι
- Προαιρετικά για να γίνει πιο καυτερή: Κόκκινο Πιπέρι ή Ταμπάσκο ή Μπούκοβο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τα φασόλια στο νερό, για αρκετή ώρα μέχρι να φουσκώσουν. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με ψιλοκομμένα τα κρεμμύδι, καρότα, σέλινο και σελινόριζα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον πελτέ, το αλατοπίπερο και το καυτερό υλικό της αρεσκείας μας. Βάζουμε νερό ανάλογα με το πόσο πηχτό θέλουμε να είναι το φαγητό μας (προσοχή γιατί το πλιγούρι θα τραβήξει), και αφήνουμε να βράσει για περισσότερο από μία ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. Τέλος προσθέτουμε το πλιγούρι και μόλις βράσει και αυτό, η φασολάδα μας είναι έτοιμη.
5 σχόλια:
Ωραία είναι η φασολάδα. Δεν την εχω όμως δοκιμάσει ποτέ με πλιγούρι!
ωραία ιδέα..εγώ μια φορά είχα βάλει τραχανά και ειχε βγει καλό!!
ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ. ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΡΑΧΑΝΑ! ;)
Καλησπέρα, μετά από τόοοοσο καιρό που κλέβω συνταγούλες από το blog σου (πριν τελειωσει το 2011 αποφασισα να γινω χορτοφαγος κι αυτο βελτιωσε σημαντικα την υγεια μου) νομίζω ότι είναι καιρός να αφήσω ένα σχόλιο για να σ'ευχαριστήσω για τις ιδέες που μοιράζεσαι μαζί μας. Να είσαι πάντα καλα.
Για τη συγκεκριμενη ανάρτηση, έψαχνα καιρό τρόπους να δοκιμάσω το πλιγούρι και τωρα μου δίνεις την ευκαιρία. Σ΄ ευχαριστώ.
Φασόλια με τραχανά και φασόλια με πληγούρι τρωγανε απο παλιά στα χωριά του Έβρου.Ειναι πεντανόστιμα!
Δημοσίευση σχολίου