Υλικά:
400 γρ. σπανάκι
100 γρ. σταμναγκάθι
ρύζι (μερικές κουταλιές είναι αρκετές, αλλά μπορείτε να βάλετε όσο θέλετε)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
ένα με δύο πράσα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
ελαιόλαδο
μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το σταμναγκάθι και τα ξεπλένουμε καλά σε μπόλικο νερο. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό που σχεδόν να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (και αν θέλουμε το πράσο και τα μανιτάρια) και ρίχνουμε και τα μπαχαρικά μας. Τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5-10 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ρύζι. Μόλις γίνει το ρύζι, σβήνουμε το μάτι και σερβίρουμε ρίχνοντας χυμό λεμονιού.
2 σχόλια:
Και μόλις έψαχνα μία καλή συνταγή για σπανακορυζο......Ευχαριστώ!!!!!!!!
να 'σαι καλά =)
Δημοσίευση σχολίου