Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 28 Αυγούστου 2009

Μελιτζανοπίλαφο

Υλικά (για 4 άτομα) :
250 γρ. ρύζι για πιλάφι
½ κιλό μελιτζάνες σε μικρά κομματάκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
αλατι
πίπερι
λάδι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το ρύζι μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Εχουμε βάλει τις μελιτζάνες με χοντρό αλάτι σε ένα τρυπητό. Τις στραγγίζουμε και τις ξεπλένουμε καλά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας πάντα καλά. Προσθέτουμε νερό, περίπου 2 φορές τον όγκο του ρυζιού. Σιγοβράζουμε και, αν χρειαστεί, προσθέτουμε κι άλλο νερό. Ταιριάζει ο μαϊντανός, αλλά και ένα ποτήρι λευκό κρασί

Από τις συνταγές της Καθημερινής

1 σχόλιο:

pandora είπε...

Πολύ ωραία συνταγή,bravo!