Υλικά:
1 κιλό βλήτα
1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
1 κρεμμύδι
2-3 κολοκυθάκια
3-4 ντομάτες
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε με λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένα, ρίχνουμς μετά τις ντομάτες ξεφλουδισμένες, τα κολοκυθάκια κομμένα σε κομμάτια και τα βλήτα, αλάτι, πιπέρι και λίγο ζεστό νερό και τ' αφήνουμε να σιγοβράσουν ώσπου να πιουν το νερό τους
2 σχόλια:
Το τσιγάρισμα του κρεμμυδιού και άλλων χορταρικών θεωρώ ότι είναι ανθιυγεινό.
Εσείς τι άποψη έχετε;
καλησπέρα, προσωπικα από τότε που έγινα χορτοφάγος, σταμάτησα και να τσιγαρίζω. Σε πολλές συνταγές γράφω πως αντί για τσιγάρισμα μπορούμε να "μαράνουμε" τα υλικά με νερό. Από εκεί και πέρα οι συνταγές αποτελούν ένα παράδειγμα, ο καθένας βάζει την τέχνη του, τα υλικά που προτιμάει και φτιάχνει το φαγητό του με τον δικό του τρόπο, άλλωστε για εμένα η μαγειρική είναι μία δημιουργική απασχόληση και είναι διαφορετική από μάγειρα σε μάγειρα.
Δημοσίευση σχολίου