Υλικά:
Κομμένα λαχανικά σε ροδέλες:
Μελιτζάνα
Κολοκυθάκι (ή όποιο άλλο θέλετε και είναι εντος εποχής)
Αλεύρι
Αλάτι
Σκορδαλιά:
Πατάτες
Σκόρδα
Αλάτι
Λάδι
Πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζετε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Πλένετε τα λαχανικά και αφαιρείτε τα κοτσάνια τους μετά τα κόβεται σε ροδέλες. Σε μπολάκι ανακατεύεται αλεύρι με αλάτι και νερό, αρκετό ώστε να δημιουργήσετε ένα παχύρευστο μείγμα (η ποσότητα είναι ανάλογη των υλικών σας και το πόσο πηχτό θέλετε το κουρκούτι σας), περνάτε από αυτό τα λαχανικά σας και τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Αν πάλι δεν θέλετε να τηγανίσετε λαχανικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουρκούτι (νερό με αλάτι και αλεύρι) σκέτο, πέρνοντας κουταλιές από αυτό και τηγανίζοντάς σας σε καυτό λάδι. Βέβαια μία πιο υγιεινή λύση είναι και να βάλετε τα λαχανικά σας στον ατμομάγειρα ή να τα φάτε ωμά, ανάλογα τι σας αρέσει και την έμπνευση της στιγμής.
Ξεφλουδίζετε και λιώνετε τις βρασμένες πατάτες σε ένα μπολ και προσθέτετε το αλάτι, το λάδι και το πιπέρι (αν θέλετε βάζετε και άλλα μπαχαρικά τις αρεσκείας σας). Στον τρίφτη τρίβετε το σκόρδο και ανακατεύτε καλά. Αν θέλετε μπορείτε να γαρνίρετε με ελιές ή κάπαρη.
1 σχόλιο:
Έψαχνα ιδέες για πιάτο χωρίς κρέας και μου φάνηκε υπέροχη :-D
Πάω να πάρω υλικά, για να τη δοκιμάσω!
Thanks!
Δημοσίευση σχολίου