Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009

Κινέζικη Σαλάτα

Υλικά:
1 μικρή κονσέρβα φύτρα σόγιας
150 γρ. μπιζέλια βρασμένα
1 μέτρια ντομάτα, όχι πολύ ώριμη
1 κουταλιά μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 κουταλάκια λάδι
3 κουταλάκια ξύδι με αρωματικά χόρτα
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
2 κουταλάκια κέτσαπ
1/2 κουταλάκι κοφτό ζάχαρη


Εκτέλεση:
Ανακατέψτε ξύδι, κέτσαπ, ζάχαρη, αλάπι, πιπέρι και σκόρδο. Προσθέστε τα φύτρα της σόγιας με το μισό υγρό της κονσέρβας και ανακατέψτε καλά. Στραγγίστε τα μπιζέλια και κόψτε την ντομάτα στα οκτώ. Ανακατέψτε την ντομάτα με τα μπιζέλια και τα φύτρα σόγιας. Προσθέστε αν χρειάζεται, αλάτι. Σκεπάστε τη σαλάτα και αφήστε τη να μείνει για 15 λεπτά τουλάχιστον. Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με μαϊντανό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: