Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου 2008

Πρασόρυζο

Υλικά:

1 κιλό πράσα χοντροκομμένα
1 ντοματοπιπεριά ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 κούπα ρύζι
2 ώριμες ντομάτες
2 καρότα ψιλοκομμένα
μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 σκελίδα σκόρδο
λάδι
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζετε τα πράσα για 10 λεπτά και τα στραγγίζετε. Μετά προσθέτετε όλα τα συστατικά εκτός από το λεμόνι και το ρύζι και αφήνετε να βράσουν μαζί με λίγο νερό και το λάδι. Μόλις μαλακώσουν τα πράσα, προσθέτετε το ρύζι. Μόλις μαλακώσει το ρύζι, σβήνετε την φωτιά. Κατά το σερβίρισμα προσθέτετε μπόλικο λεμόνι.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

katapliktiko to prasorizo mou ani3e i ore3ei!!!

Φωτιά + Πάγος είπε...

Χαίρομαι που σου άρεσε =)