Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Φιλετάκια Σόγιας με Πατάτες

Υλικά:
8-10 φιλετάκια σόγιας φουσκωμένα στο νερό και στραγγισμένα
8 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
4 ντομάτες ώριμες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρφο λιωμένο
1 φλυτζάνι σογιέλαιο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι. Τσιγαρίζουμε σ' αυτό για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα φιλετάκια και τα αφήνουμε να ψηθούν για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πατάτες, τίς ντομάτες, τη δάφνη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.
Σκεπάζουμε το φαγητό με ζεστό νερό και το αφήνουμε να ψηθεί σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου εξατμιστεί το νερό και μείνει με το λάδι του.

Αν θέλετε, μπορείτε να σερβίρετε με λιγάκι ωμό σουσάμι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΤΑΤΕ(-Η) ,Η ΣΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΕΞΟΧΗΝ ΠΡΟΙΟΝΤΑ (GMO) ΓΕΝΝΕΤΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ .
ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΕΥΓΕΙΣ.
φιλικα ενας συμβουλος βιολογικης γεωργιας.

Φωτιά + Πάγος είπε...

Καλησπέρα =)
Όντως υπάρχει τροποποιημένη σόγια, αλλά υπάρχει και η μη τροποποιημένη σόγια. Η μη τροποποιημένη το γράφει στο σακουλάκι της, προσωπικά αγοράζω την μη τροποιημένη βιολογική σόγια. Ευχαριστώ πολύ για την παράτηρησή σου =)
Λίζα

Ανώνυμος είπε...

Το σογιέλαιο το γράφει ότι δεν ειανι μεταλαγμενο;