Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Αβοκάντο γεμιστά με κρέμα τυριών


Εξαρτήματα
Μούλτι

Υλικά
1 ώριμο αβοκάντο
3-4 φύλλα πράσινη σαλάτα
2 ελιές για γαρνιτούρα

Υλικά γέμισης
1 φλυτζανάκι του καφέ κάσιους
1 φλυτζανάκι του καφέ βραζιλιάνικα φυστίκια
1 φλυτζανάκι του καφέ ηλιόσπορους
Οι ξηροί καρποί να είναι σε νερό τρεις ώρες πριν τους χρησιμοποιήσετε
1/2 κόκκινη πιπεριά μεγάλη, όχι Φλωρίνης
1/2 μέτριο λεμόνι καθαρισμένο ολόκληρο
1 σκελίδι σκόρδο
1 κουταλιά μαιντανό
αλάτι
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας βιολογικό ‘’ταμάρι’’ θα το βρείτε σε καταστήματα υγιεινών τροφών

Παρασκευή
Βάζετε στο multi η στο μπλέντερ όλα τα υλικά της γέμισης και χτυπάτε έως ότου γίνουν μια
ομοιόμορφη κρέμα.
Καθαρίζετε το αβοκάντο και το κόβετε στη μέση βγάζετε προσεκτικά το κουκούτσι και γεμίζετε
με την κρέμα από πάνω γαρνίρετε με ψιλοκομμένη σαλάτα τις ελιές και είναι έτοιμο!

από το βιβλίο της Φλώρας Παπαδοπούλου "Χορτοφαγική Ωμοφαγία"

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ta tiria pou einai???

Ανώνυμος είπε...

Είναι φυτικά τυριά, που φτιάχνεις από τους ξηρούς καρπούς.