1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
16 καρδιές αγκινάρας, κομμένες στη μέση μαριναρισμένες
1 ρίζα άνηθο, κομμένη σε κύβους
250 γρ. μικρές πατάτες, πλυμένες καλά και κομμένες σε τέταρτα
1 κουτ. της σούπας αλεύρι
Λίγο φρέσκο δενδρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
1/2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
2 κούπες ζωμό λαχανικών
1/2 λεμόνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε φετούλες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και τα σωτάρουμε. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο και τις πατάτες και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά. Ραντίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας. Προσθέτουμε και τις φέτες λεμονιού.Αφήνουμε να πάρουν βράση, και χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Βγάζουμε τις φέτες λεμονιού και μαγειρεύουμε για ακόμη 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Προσθέτουμε όσο αλάτι και πιπέρι θέλουμε. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Μερίδες: 3
Από την σελίδα:http://vegan.thisblueplanet.net/forum/index.php?topic=1422.0
1 σχόλιο:
ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ !!!!!!!!!!
Δημοσίευση σχολίου