Υλικά:
1/2 λ. χυμός ντομάτας
1 βιολογικό κύβο λαχανικών
6-8 ελιές
1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα
μερικές σταγόνες ταμπάσκο
βασιλικός, θυμάρι, δεντρολίβανο, μαντζουράνα
αλάτι και πιπέρι
4 μικρές φέτες άσπρο ψωμί
2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας μπράντυ
Εκτέλεση:
Ζεστάνετε 1/2 λύτρο νερό με τον βιολογικό κύβο λαχανικών και μετά προσθέστε το 1/2 λίτρο ντομάτας και ρίξτε μέσα τις ψιλοκομμένες ελιές. Προσθέστε άφθονα μυρωδικά και μπαχαρικά για να πάρει η σούπα μια γεύση.
Κόψτε το άσπρο ψωμί σε κύβους και ροδοκοκκινίστε τους σε καυτό λάδι. Μοιράστε τα τηγανισμένα ψωμάκια σε 4 πιάτα σούπας και ρίχτε στο κάθε πιάτο από 1 κουτ. σούπας ζεσταμένο μπράντυ. Μ' ένα σπίρτο βάλτε φωτιά και σβήστε την ρίχνοντας αχνιστή σούπα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου