Ως βραδυνό το συνηθίζουμε με τη Μαρία. Μπορείς να προσθέσεις ό,τι σου προκύψει: από φρέσκο σκόρδο (αρκεί να αντέχεται από όλους...), μέχρι κολοκυθόσπόρους, ηλιόσπορους και ελιές.
Ενδιαφέρον θα είχε αν έγραφες γιατί ονομάζεται και "κουκουβάγια".
Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι πως το λένε και κουκουβάγια εξ αιτίας του σχήματος που του δίνουν. Σερβίρουν έτσι τους ντάκους που μοιάζουν με κουκουβάγια. Τις ελιές για μάτια, την ντομάτα και σχήμα και την φέτα ως πούπουλα, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί μόνο σε ένα μαγαζί μας σέρβιραν έτσι τον ντάκο, στην Κρήτη.
6 σχόλια:
Ως βραδυνό το συνηθίζουμε με τη Μαρία. Μπορείς να προσθέσεις ό,τι σου προκύψει: από φρέσκο σκόρδο (αρκεί να αντέχεται από όλους...), μέχρι κολοκυθόσπόρους, ηλιόσπορους και ελιές.
Ενδιαφέρον θα είχε αν έγραφες γιατί ονομάζεται και "κουκουβάγια".
Καλημέρα Θοδωρή :)
Μπορείς να αυτοσχεδιάσεις όσο θέλεις, σίγουρα.
Το γιατί ονομάζεται κουκουβάγια ομολογώ ότι δεν το γνωρίζω, αν θες πες μας :)
Μημπως το χρησιμοποιούσανε
παλία ως παγίδα για κουκουβάγιες
αφήνοντας το στα πρεβάζια τις
νύχτες ??
(Αστειεύομαι βέβαια)
χαχαχα
Αυτό που έχω ακούσει εγώ είναι πως το λένε και κουκουβάγια εξ αιτίας του σχήματος που του δίνουν. Σερβίρουν έτσι τους ντάκους που μοιάζουν με κουκουβάγια. Τις ελιές για μάτια, την ντομάτα και σχήμα και την φέτα ως πούπουλα, δεν ξέρω αν ισχύει γιατί μόνο σε ένα μαγαζί μας σέρβιραν έτσι τον ντάκο, στην Κρήτη.
Το πιο ωραιο φαγητο π εχω φαει...αν κ δν εχω παει στν Κρητη, η θεια μου μού έφερε παξιμαδια κ εκανε αυτη...μ εδωσε παξιμαδια κ ειδα τν συνταγη για ν τ κανω μονος μ...ειμαι πολυ χαρουμενος...
Δημοσίευση σχολίου