Υλικά:
1 πακέτο τόφου
1 κρεμμύδι
μερικά κλωναράκια άνηθο
αλεύρι όσο πάρει
αλάτι
κάρυ ή/και κύμινο
πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει
λάδι για τηγάνισμα
1 πακέτο τόφου
1 κρεμμύδι
μερικά κλωναράκια άνηθο
αλεύρι όσο πάρει
αλάτι
κάρυ ή/και κύμινο
πιπέρι και όποιο άλλο μπαχαρικό σας αρέσει
λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα πλυμμένα κλωναράκια του άνηθου και τα αλέθουμε. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπωλ το περιεχόμενο του μπλέντερ μαζί με το αλεύρι, το αλάτι και τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας. Προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε φτιάχνοντας ένα πηχτό κουρκούτι. Στη συνέχεια, κόβουμε το τόφου σε κυβάκια και βάζουμε στο τηγάνι μας το λάδι να κάψει. Μόλις κάψει, περνάμε τα κυβάκια του τόφου από το κουρκούτι μας και τα ρίχνουμε κατευθείαν στο λάδι. Φροντίζουμε είτε να έχουμε αρκετό λάδι ώστε να τα καλύπτει, είτε ψήνουμε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν τα κυβάκια μας. Βγάζοντάς τα από το τηγάνι, καλό είναι να τα αφήσουμε για λίγο πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα λάδια.
1 σχόλιο:
Νόστιμη συνταγή. Ωστόσο το κουρκούτι δεν <> σε όλα τα κομμάτια τόφου,μα διαχωρίστηκε και τηγανίστηκε μόνο του. Γιατί?
Δημοσίευση σχολίου