Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Σάββατο, 11 Ιουνίου 2011

Κολοκυθάκια Γεμιστά με Μανιτάρια


ΥΛΙΚΑ:

* 5-6 Κολοκυθάκια
* 1/2 kg Μανιτάρια φρέσκα
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* 1 πράσινη πιπεριά (κέρατο)
* Λίγος πελτές ντομάτας
* Κόκκινο κρασί
* Μία χούφτα ρύζι γλασσέ
* Αλατοπίπερο
* Ελαιόλαδο

Για την κρέμα:

* Φυτικό βούτυρο
* Αλεύρι
* Χυμός λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αλέθουμε σε μπλέντερ τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά, μέχρι να γίνουν σαν κιμάς. Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα, προσθέτοντας ελαιόλαδο, τον πελτέ, το κρασί και το αλατοπίπερο, και το αφήνουμε να πάρει βράση. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε πάλι να βράσει.
Εν τω μεταξύ, κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια και με ένα κουτάλι (ή ειδικό εργαλείο) αφαιρούμε το εσωτερικό τους (το οποίο φυλάμε για άλλο φαγητό).
Αφού η γέμιση, έχει βράσει λίγη ώρα, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο. Ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο ακόμα και λίγο νεράκι, και τα βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για την κρέμα:
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να γίνει λάδι, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και σιγά σιγά ρίχνουμε αλεύρι (με προσοχή να μην σβολιάσει) μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.



Εναλλακτικά μπορείτε αντί για κρέμα, να ρίξετε σκέτο χυμό λεμονιού από πάνω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: