Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Μπρουσκέτες με Λαχανικά



Υλικά:
-μπαγκέτα (κατα προτίμηση λίγο μπαγιάτικη)
-μανιτάρια
-ντομάτα
-κολοκυθάκι
-μερικές σκελίδες σκόρδο
-τυρί (εγώ έβαλα λαδοτύρι Μυτιλήνης, ταιριάζει πολύ και η μοτσαρέλα)
-ελαιόλαδο
-ρίγανη
-αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

१) Κόβουμε την μπαγκέτα σε λοξές μέτριες φέτες। Παίρνουμε το σκόρδο το καθαρίζουμε και το κόβουμε κατά μήκος। Στη συνέχεια, τρίβουμε την εσωτερική επιφάνεια του σκόρδου πάνω στο ψωμί και αλοίφουμε και με ελάχιστο λάδι। Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και τα βάζουμε στο γκριλ να ψηθούν। (Προσοχή να μην σας αρπάξουν γιατί τα δικά μου τα παρακαψάλισα!)
२) Κόβουμε σε κύβους τα μανιτάρια και το κολοκυθάκι και τα σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρωματάκι। Προσθέτουμε και λίγο αλατάκι। Μετά, αποσύρουμε από την φωτιά και παίρνουμε το τυρί μας κομμένο σε κύβους και το ρίχνουμε μέσα। Ανακατεύουμε।
३) Κόβουμε και την ντομάτα σε κύβους και την ρίχνουμε μέσα και αυτήν।
४)Παίρνουμε τώρα τα ψωμάκια τα βάζουμε σε ένα πιάτο και βάζουμε από πάνω μια κουταλιά (όσο χωράει δηλαδή) με τα λαχανικά μας। Ρίχνουμε πιπέρι και ρίγανη από πάνω και αν θέλετε και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο। Οι μπρουσκέτες είναι έτοιμες!

Υ।Γ। : Την συνταγή αυτή την έφτιαξα αφού είδα σε πολλές διαφορετικές σελίδες αρκετές διαφορετικές συνταγές।
Μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλα υλικά। Απ'ο,τι είδα χρησιμοποιείται πολύ και ο βασιλικός σε αυτή την συνταγή και επειδή το έχω δοκιμάσει σε μαγαζί έξω νομίζω ότι πάει πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: