Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2007

Ρυζόγαλο

Υλικά:

1 λίτρο φρέσκο γάλα
1 ποτήρι του νερού ρύζι γλασέ
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
φλούδα από λεμόνι1
κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
κανέλα

Εκτέλεση:
Πλένουμε το ρύζι και το βράζουμε με λίγο νερό. Αφού πιεί το νερό του, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και το αφήνουμε να σιγοψήνεται. Όταν αρχίζει το ρύζι και "σκάει" ρίχνουμε μέσα τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ διαλυμένο σε λίγο γάλα και το ανακατεύουμε συνεχίζοντας το βράσιμο, ώσπου να γίνει αραιός χυλός. Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε μπολ και όταν κρυώσει το πασπαλίζουμε με κανέλα.

Από: http://www.gourmed.gr/greek/greek-recipes/show.asp?gid=1&nodeid=17&arid=6605

Δεν υπάρχουν σχόλια: