Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες
2 φλυτζάνια ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι αλεύρι
2 ψιλοκομμένες κόκκινες ντομάτες
3 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
250 γρ. τυρί φέτα τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντροκομμένες φέτες, τις τυλίγουμε σε αλεύρι και τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Στρώνουμε τις μελιτζάνες σε ένα ταψάκι και τις σκεπάζουμε με τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σκόρδο και τέλος την τριμμένη φέτα. Βάζουμε το σουφικό στο φούρνο να ψηθεί για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Μπορεί να σερβιριστεί ζεστό ή κρύο.
Σημείωση: Καλό είναι το λάδι του τηγανίσματος να είναι Πυρηνέλαιο είναι από τα λιγότερο επιβλαβή λάδια για τηγάνισμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου