Υλικά:
2 μεγάλα μαρούλια κομμένα σε λωρίδες
2 πράσα
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 συσκευασίες Ελληνικά μανιτάρια πλευρώτους
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, κουρκουμάς
χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το πράσο μέσα στο ελαιόλαδο, προσθέτοντας και τον κουρκουμά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μαρούλια, τον άνηθο, τα μανιτάρια και νερό. Η ποσότητα του νερού που θα βάλουμε έχει να κάνει με το πόσο ζουμερή θέλουμε να βγει η μαγειρίτσα μας και τα αφήνουμε να βράσουν, ρίχνοντας και λιγάκι αλατάκι. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 20-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με χυμό λεμονιού.
2 σχόλια:
Ετσι ήταν η φετεινή μας μαγειρίτσα και το τελευταίο πιάτο το φλερτάρουμε ακόμα εγώ και ο Ούγγρος σύζυγός μου. Σ'ευχαριστω γιά τις ιδεες σου.
=) Να είσαι καλά
Δημοσίευση σχολίου