ΥΛΙΚΑ:
- 1 Κουνουπίδι
- 2-3 Καρότα
- 1-2 Πατάτες
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Μοσχοκάρυδο (ή ο,τι άλλο μπαχαρικό θέλετε)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε όλα τα λαχανικά μας, προσθέτοντας αλάτι, να βράσουν καλά. Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Τα βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα και τα ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μαζί με το ελαιόλαδο, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, μέχρι να γίνουν πουρές. Εναλλακτικά αντί για ελαιόλαδο μπορούμε να προσθέσουμε βούτυρο ή μαργαρίνη. Αν νομίζουμε πως ο πουρές μας είναι πολύ σφιχτός, μπορούμε να ρίξουμε λίγο από το νερό στο οποίο βράσαμε τα λαχανικά μας.
3 σχόλια:
Η επιτομή του υγιεινού φαγητού!
Ωραίος τρόπος γιά να πείσω τον εαυτό μου να φάει κουνουπίδι που δεν μου αρέσει βραστό. Ευχαριστώ
To κουνουπίδι είναι ωραίο και ωμό σε σαλάτα μαζί με άλλα λαχανικά, είναι πολύ διαφορετική η γεύση του όταν είναι ωμό, αν θέλεις δοκίμασέ το =)
Δημοσίευση σχολίου