Υλικά:
- Μακαρόνια λεπτά (Νο 10)
- Ένα μεγάλο κρεμμύδι
- Μια σκελίδα σκόρδο
- Πιπεριά (κόκκινη και πράσινη)
- Πελτές ντομάτα
- Ρόκα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι ή ταμπάσκο (προαιρετικά)
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε κυβάκια και έπειτα τη ρόκα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και λίγο νεράκι (ανάλογα με το πόσο πηχτή θέλουμε τη σάλτσα) και την αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου.
Παράλληλα βράζουμε τα μακαρόνια.
Όταν όλα είναι έτοιμα, ανακατεύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα.
4 σχόλια:
Χορτοφαγια και τσιγαριστα, εστω και λιγο, ειναι σχημα οξυμορο. Μηπως εχετε καποια πατεντα, που αντικαθιστα το τσιγαρισμα;
Ευχαριστω πολυ.
Καλησπέρα =)
Μπορείς αντί να τσιγαρίζεις, να βάζεις λίγο νερό (ίσα που να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας)και να "μαραίνεις" σε αυτό τα υλικά σου. Δηλαδή τα σιγοβράζεις μέχρι να μαλακώσουν, μετά προσθέτεις κανονικά τα υλικά σου, αλλά μην ξεχάσεις το λάδι =).
Να είσαι καλά =)
Ευχαριστω, θα το δοκιμασω!
Ευκολη συνταγουλα (για εμας τους ολιγον τι ασχετους απο μαγειρικη)και ταυτόχρονα πεντανοστιμη!
Την εφτιαξα σημερα και ολοι προτιμησαν αυτο απο τα μακαρονια με κιμα της μαμας. =D
Δημοσίευση σχολίου