Υλικά:
200 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ξερό
10 ντοματίνια
4-5 κουτ. σούπας φύτρα φακής (πατήστε εδώ για να δείτε πως φτιάχνουμε φύτρα φακής)
1 κουτ. σούπας κάπαρη
ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε την φάβα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζετε όταν χρειαστεί και την αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλο το νερό της. Μόλις γίνει, την αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει. Παίρνετε το κρεμμύδι και το αλέθετε στο μούλτι. Ανακατεύετε το αλεσμένο κρεμμύδι μαζί με την φάβα προσθέτοντας λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Βάζετε την φάβα σε βαθύ πιάτο ή πιατέλα.
Στην συνέχεια πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στην μέση. Προσθέτε τα φύτρα και την κάπαρη και ανακατεύετε.
200 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ξερό
10 ντοματίνια
4-5 κουτ. σούπας φύτρα φακής (πατήστε εδώ για να δείτε πως φτιάχνουμε φύτρα φακής)
1 κουτ. σούπας κάπαρη
ελαιόλαδο, αλάτι
Εκτέλεση:
Βάζετε την φάβα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζετε όταν χρειαστεί και την αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλο το νερό της. Μόλις γίνει, την αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει. Παίρνετε το κρεμμύδι και το αλέθετε στο μούλτι. Ανακατεύετε το αλεσμένο κρεμμύδι μαζί με την φάβα προσθέτοντας λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Βάζετε την φάβα σε βαθύ πιάτο ή πιατέλα.
Στην συνέχεια πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στην μέση. Προσθέτε τα φύτρα και την κάπαρη και ανακατεύετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου