Υλικά:
Για το φύλλο:
3/4 νεροπότηρου νερό
1/4 νεροπότηρου ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο πάρει
Για την γέμιση:
7-8 μέτρια κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μισό κεσεδάκι μανιτάρια
μαϊντανό, πράσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο
200 γρ. τόφου
αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
Εκτέλεση:
Για το φύλλο:
3/4 νεροπότηρου νερό
1/4 νεροπότηρου ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
αλεύρι όσο πάρει
Για την γέμιση:
7-8 μέτρια κολοκυθάκια
1 ξερό κρεμμύδι
μισό κεσεδάκι μανιτάρια
μαϊντανό, πράσο ή φρέσκο κρεμμυδάκι, δυόσμο
200 γρ. τόφου
αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά
Εκτέλεση:
Για το φύλλο: Ρίχνουμε το νερό με το ελαιόλαδο σε μία λεκανίτσα, μαζί τους ρίχνουμε και όλα μας τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε/ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας ζύμη. Κατόπιν, την αφήνουμε να σταθεί για μισή ώρα, την χωρίζουμε στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι για να το κάνουμε φύλλο.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στο ταψάκι μας και από πάνω του βάζουμε το πρώτο μας φύλλο.
Για την γέμιση: Βάζουμε τα υλικά μας(εκτός από το τόφου) να βράσουν σε λίγο νεράκι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. Λιώνουμε με τα χέρια μας το τόφου και το ανακατεύουμε με λίγο λαδάκι και με τα μπαχαρικά μας. Κατεβάζουμε το μείγμα απ' την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Στην συνέχεια το ανακατεύουμε με το τόφου και αν χρειάζεται προσθέτουμε αλάτι ή κι άλλα μπαχαρικά.
Μετά, βάζουμε την γέμισή μας πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο μας το οποίο τοποθετούμε πάνω απ' την γέμισή μας. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε ήδη προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 200 βαθμούς.
1 σχόλιο:
Γιατι βάζεις σόδα στη ζύμη;για πιο τραγανοί αποτέλεσμα οπως το ξύδι. Μου αρέσει που χρησιμοποιείς κ μανιτάρια, είναι πρωτοτυπο
Δημοσίευση σχολίου