Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μακαρόνια σαν σουφλέ



Υλικά:
- Μακαρόνια βίδες (ή άλλα της αρεσκείας σας)
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 καρότο
- 1 κολοκυθάκι
- Λίγη κόκκινη πιπεριά
- 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
- Λίγο καλαμπόκι
- 1 κρέμα γάλακτος
- Τυρί τριμμένο για μακαρόνια
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Πάπρικα γλυκιά ή καυτερή ότι προτιμάτε
- Σκόρδο σε σκόνη

Εκτέλεση:
1)Βάζουμε τα μακαρόνια να βράσουν.
2)Τεμαχίζουμε τα λαχανικά μας ή σε κυβάκια ή σε μικρά μπαστουνάκια ή όπως αλλιώς μας βολεύει.
3)Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι και σωτάρουμε τα λαχανικά. Δεν ξέρω ποια σειρά είναι η σωστή αλλά εγώ συνήθως βάζω τα πιο σκληρά υλικά πρώτα δηλαδή κρεμμύδι, πιπεριά και καρότο και στη συνέχεια τα υπόλοιπα με τελευταία τα μανιτάρια επειδή συνήθως βγάζουν νερό.
4)Όταν τα δούμε όταν έχουν ψηθεί λίγο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χαμηλώνουμε λίγο την φωτιά για να μην πιάσει. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας δηλαδή αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και το σκόρδο και ανακατεύουμε.
5)Εν τω μεταξύ, τα μακαρόνια θα έχουν γίνει οπότε μόλις δούμε ότι έδεσε η σάλτσα λίγο τα ρίχνουμε μέσα και αυτά και ανακατεύουμε. Μετά ρίχνουμε και το τυρί αλλά κρατάμε λίγο για να ρίξουμε από πάνω.
6)Τέλος, βάζουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μέσα σε ένα ταψάκι ή πυρέξ και από πάνω ρίχνουμε το υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνουμε στους 220ο C σε φούρνο με αντιστάσεις για λίγη ώρα μέχρι να το δείτε να πάρει χρώμα.

2 σχόλια:

Pansofix είπε...

Πολύ ωραία πρόταση θα την κρατήσω στα υπόψιν για τις προσεχείς μέρες!!!

Ανώνυμος είπε...

Το τυρί αυτό δεν έχει πυτιά (συστατικό από νεογέννητο στομάχι ζώου)? Σχεδόν απολείεται να μην έχει άρα δεν είναι χορτοφαγικό.