Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Ανοιξιάτικο Ριζότο

Υλικά:
2 κούπες ρύζι
10 σπαράγγια
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κούπα φρέσκο αρακά
1 κούπα φρέσκα κουκιά
μερικά πλευρώτους ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο, αλάτι, πιρέπι, κουρκουμά



Εκτέλεση:
Βάζουμε το κρεμμυδάκι να τσιγαριστεί στο ελαιόλαδο και μαζί του ρίχνουμε και τον κουρκουμά. Μόλις τσιγαριστεί, προσθέτουμε 5 με 6 κούπες νερό και όλα τα υλικά μας εκτός απ' το ρύζι και τα μανιτάρια. Τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 15 λεπτά και μετά προσθέτουμε το ρύζι και τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά. Μόλις γίνει το ρύζι, το φαγητό μας είναι έτοιμο. Τα βγάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.

1 σχόλιο:

Αγγελικη Ν είπε...

Συμπτωματικά σήμερα φάγαμε ένα ριζότο, σαν αυτό που προτείνεις, χωρίς κουρκουμά, αρακά και κουκιά!
Φαντάζομαι ότι αν τα προσθέσω και αυτά θα γίνει αριστούργημα!