Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Πατατοσαλάτα η ...αλλιώτικη

Υλικά:
4-6 πατάτες φρέσκες, βιολογικές, βρασμένες με την φλούδα τους
λίγο κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
μερικά μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
λίγο χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, προαιρετικά
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:
Πλένουμε με πολύ προσοχή της πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν. Δοκιμάζουμε ανά διαστήματα και όταν δούμε ότι μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα πηρούνι, σβήνουμε το μάτι και χύνουμε το νερό που περισεύει. Κατόπιν, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βάζουμε στο μπολ μας. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το λάχανο και τον μαϊντανό και τα βάζουμε κι αυτά στο μπολ.
Κατόπιν βάζουμε ξανά μια κατσαρόλα στη φωτιά, μαζί με το βούτυρο. Μόλις αυτό λιώσει, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο, τα μανιτάρια και την κάπαρη (αν θέλετε μπορείτε να την βάλετε και ωμή στο τέλος). Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά και μετά κατεβάζουμε από την φωτιά. Τέλος, ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και το λάχανο, το περιεχόμενο της κατσαρόλας και ανακατεύουμε καλά. Μετά ρίχνουμε και τον χυμό λεμονιού.

Σημείωση:
Γι' αυτή τη σαλάτα, είναι προτιμότερο να διαλέξετε πατάτες μικρές, πρώιμες και βιολογικές για να τις χρησιμοποιήσετε με την φλούδα τους, αφού όμως πρώτα πλυθούν πολύ καλά. Επειδή όμως χάνουν σχετικά σύντομα την ιδιαίτερη γεύση τους, καλό είναι να τις αγοράζεστε σε μικρές ποσότητες και να φροντίζετε ώστε να διατηρούνται σε σκιερό και δροσερό μέρος. Αν οι πατάτες σας δεν είναι πρώιμες ή βιολογικές, τότε ξεφλουδίστε τες πριν τις βάλατε στην σαλάτα.

2 σχόλια:

ratatui είπε...

Πολύ ωραία σαλάτα!Θα την τιμήσω αύριο στο κυριακάτικο τραπέζι!Ευχαριστώ για την ιδέα!!!

Φωτιά + Πάγος είπε...

=) Να είσαι καλά. Ελπίζω να σου άρεσε και γευστικά η σαλάτα.