Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2007

Σούπα με πλιγούρι

Υλικά:
200 γρ. πλιγούρι
1 λ. νερό
1 μεγάλο κρεμμύδι
150 γρ. πράσα
1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού πιπέρι
1 βιολογικό κύβο λαχανικών

Εκτέλεση:
Αφήνουμε το πλιγούρι για μια νύχτα σε ένα λίτρο νερό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα πράσα. Μαραίνουμε σε ένα τηγάνι το κρεμμύδι και τα πράσα με λίγο νερό. Βάζουμε το πλιγούρι στην χύρα και προσθέτουμε το μίγμα απ το τιγάνι μαζί με λίγο λάδι. Ρίχνουμε και τον βιολογικό κύβο και σιγοβράζουμε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά.
Αν έχετε πυρίμαχο ταψάκι με σκέπασμα, βάλτε εκεί όλα τα υλικά, τοποθετήστε το σκεύος στον φούρνο, ανάψτε, ρυθμίστε την θερμοκρατία στους 200 βαθμούς και ψήστε το φαγητό για 1 ώρα και 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: