Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Δευτέρα 20 Αυγούστου 2007

Φρικασέ το χορτοφαγικόν

Υλικά
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 μαρούλι
1 πράσο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά
2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
Άνηθο
1 κουτ. σούπας κορν- φλάουρ
Χυμό από 1 λεμόνι
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Τι κάνει το καλό φρικασέ; Το φρέσκο χορταρικό του (μαρούλι, σέλινο, πράσο, λάχανο, αντίδια… ό,τι αγαπάς). Τα μυρωδικούλια του, όπως τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ο μπόλικος φρέσκος άνηθος και συνήθως, το καλοχτυπημένο αυγολέμονό του. Εμείς στην παρακάτω συνταγή παρουσιάζουμε μία πιο… γαλλική εκδοχή της συνταγής με κρέμα γάλακτος αντί για αυγολέμονο και επιπλέον λαχανικά αντί για κρέας!
Ξεκινάμε, κόβοντας το πράσο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια σε λεπτές ροδέλες και το μαρούλι σε μεγάλα κομμάτια.
Σ’ ένα βαθύ και πλατύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το πράσο, τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια και τον άνηθο ψιλοκομμένο. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις μαραθούν προσθέτουμε και το μαρούλι. Το αφήνουμε ένα λεπτό, να μαλακώσει και βάζουμε στο τηγάνι λίγο νεράκι, την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, για 20 περίπου λεπτά.
Όταν το φαγητό είναι έτοιμο, ανακατεύουμε το κορν-φλάουρ με το χυμό λεμονιού και με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό μας στο τηγάνι. Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη


Από: http://www.nistikoarkoudi.gr/

3 σχόλια:

smaragdenia είπε...

Μου φαίνεται φανταστικό σαν πιάτο και με λίγες θερμίδες με τόσα λαχανικά η κρέμα γάλακτος δεν μπορει να αντικατάσταθεί από κάτι λιγότερο λιπαρό;

Φωτιά + Πάγος είπε...

μπορείς να δεις και αυτή τη συνταγή: http://xortosyntages.blogspot.com/2007/04/blog-post.html
είναι χωρίς την κρέμα γάλακτος και μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους. Μπορείς να προσθέσεις και να αφαιρέσεις ό,τι σου αρέσει.

Μαριλένα είπε...

έκανα αυτή τη συνταγη, χωρις την κρεμα γάλακτος και προσθεσα μανιτάρια πλευροτους.
εξαιρετικό το αποτέλεσμα!