Υλικά
½ κιλό φάβα
Αλάτι (προαιρετικά)
1 κρεμμύδι
Ελαιόλαδο
Βράζουμε τη φάβα σε 5-6 ποτήρια (αλατισμένο) νερό σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να γίνει πολτός. Όταν λιγοστέψει το νερό ανακατεύουμε συχνά για να μην κολλήσει. Η κατσαρόλα δεν πρέπει να σκεπαστεί καλά γιατί φουσκώνει και χύνεται εύκολα.
Όταν γίνει πολτός τη σερβίρουμε και την περιχύνουμε με ωμό ελαιόλαδο κατά βούληση. Τρώγεται με ωμό κρεμμυδάκι και ελιές.
Συνδυάστε την με σαλάτα της επιλογής σας.
5 σχόλια:
Επίσης ωραία είναι και η κόκκινη φάβα, ή αλλιώς οι κόκκινες φακές. Εγώ την προτιμώ γιατί γίνεται πολύ πιο γρήγορα από τη κανονική φάβα. Στο τέλος βάζω και λεμονάκι.
και κόκκινη και πράσινη. η πράσινη πρέπει να πικρίζει κάμποσο, δεν έχω δοκιμάσει ακόμη. λεμόνι πάντα βάζω και γω σε όλα σχεδόν τα φαγητά. τα νοστιμίζει πολύ.
Eγω μονο την κιτρινη ξερω και ειναι
φανταστική. Ειναι ομως και απο τα
πιο ορεξιογόνα παχυντικα φαγητά
γιατι κανεις δεν μπορει να φάει
μονο ενα πιατο το οποιο κατεβαινει
σε ταχύτητα πόσιμου νερού.
Γρήγορη και εύκολη η συνταγή της φάβας. Ευχαριστώ!
Προσπάθησα να καταλάβω αν κόκκινη φαβα και κόκκινες φακές είναι τα ίδια, όπως μου έλεγαν καταστήματα στην οδό Ευριπίδου. Βρήκα όμως ένα κατάστημα στην ιδια οδό, που πουλάει και τα δύο. Το χρώμα είναι πορτοκαλί και στα δύο, αλλά στην όψη οι φακές είναι πιό στρογγυλές. Άρα συμπεραίνω ότι είναι καρποί από διαφορετικά φυτά, εκτός και αν κάποιος διευκρινίσει το θέμα γνωρίζοντας κάτι παραπάνω.
Δημοσίευση σχολίου