Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Vegan ~ Νηστίσιμο Αυγολέμονο

Υλικά:
1 κουταλιά φυτικό βούτυρο
1 κουταλιά κορν φλάουερ ή αλεύρι
έναν βιολογικό κύβο λαχανικών
ένα λεμόνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το βούτυρο με το κορν φλάουερ ή το αλεύρι σε σιγανή φωτιά και το γυρίζουμε ώσπου να γίνει μία λεία κρέμα και προσθέτουμε τον κύβο και το λεμόνι. Σερβίρετε με ντολμαδάκια, γιουβαρλάκια, βραστά κολοκυθάκια, πατάτες κ.λ.π.

2 σχόλια:

Μαίρη (Ginger) είπε...

Ενας καλός φίλος απ'τη Θεσσαλονίκη μου γνώρισε το blog σου. θέλω να σ'ευχαριστήσω γιά την προσπάθεια. Αρχικά αυτό που έψαχνα ήταν ένα αυγολέμονο χωρίς αυγό (λόγω χολιστερίνης). Τον τελευταίο καιρό είχα την ιδέα να κάνω πρώτη φορά στη ζωή μου νηστεία ολόκληρο το 40ήμερο και στη διαδρομή διαπίστωσα ότι δεν μου λείπει καθόλου το κρέας (ίσως το ψάρι λίγο). Θα ψάξω όλες σου τις συνταγές γιατί σκοπεύω μετά το Πάσχα ν'αποφεύγω το κρέας όσο γίνεται (θα προσπαθήσω ν'αποκλείσω το κόκκινο τουλάχιστον εντελώς και βλέπουμε). Και παλι σ'ευχαριστώ για το χρησιμότατο blog.

Φωτιά + Πάγος είπε...

Υπάρχουν πολλές τροφές που μπορούν να μας κρατήσουν χωρίς να έχουμε ανάγκη για κρέας. Όσο για το ψάρι, δοκίμασε να παίξεις διαφορετικά με τις τροφές. Μπορείς σε κάποια συνταγή που έβαζες ψάρι, να προσθέσεις ψιλοκομμένο φύκι. Έχει την μυρωδιά της θάλασσας και πολλά κοινά θρεπτικά συστατικά. Επίσης μπορεί να σου λείπει το ιώδιο, οπότε μπορείς να προσθέσεις κρόκο κοζάνης στο φαγητό για μπαχαρικό ή να το πιεις ως ρόφημα. Θα δοκιμάσω κι εγώ να δω για πιάτα που να θυμίζουν θάλασσα =). Ό,τι χρειαστείς μη διστάσεις να το πεις. Χαίρομαι πολύ που σου φάνηκε χρήσιμο το μπλογκ =)