Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Βίγκαν Πίτσα

Υλικά:

Για τη ζύμη: 1/2 κιλό αλεύρι
30 γρ. ξερή ή φρέσκια μαγιά
1/2 φλυτζάνι λάδι
αλάτι
νερό

Για την πίτσα
4 κουταλιές της σούπας πουμαρό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα ρίγανη & αλάτι (προαιρετικά)
μισό πακέτο μανιτάρια της αρεσκείας σας 
200 g viofree για πίτσα με γεύση mozzarella τριμμένο στον τρίφτη
80 g Φυτικό Σαλάμι Chorizo σε φέτες (από σιτάρι)



Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και κάνουμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά διαλυμένη σε λίγο χλιαρό νερό, το λάδι, το αλάτι, λίγο νερό και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με δύναμη τα υλικά. Προσθέτουμε σταδιακά λίγο νερό, με προσοχή για να μην λασπώσει η ζύμη μας, και συνεχίζουμε το ζύμωμα για αρκετή ώρα, μέχρι να σχηματιστεί μία ομοιόμορφη μαλακή ζύμη. Έπειτα την αφήνουμε να φουσκώσει. Στη συνέχεια παίρνουμε τον πλάστη και ανοίγουμε την ζύμη μας, φτιάχνοντας ένα μεγάλο φύλλο. Την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 10 λεπτά περίπου. 

Για την πίτσα: Όσο ψήνετε, ανακατεύουμε το πουμαρό με το ελαιόλαδο, την ρίγανη και το αλάτι. Μόλις βγάλουμε το ψαψί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το πουμαρό, στην συνέχεια προσθέτουμε το φυτικό σαλάτι, τα μανιτάρια και τέλος το τυράκι μας. Ξαναψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.


Αν δεν θέλετε να ζυμώνετε, μπορείτε να πάρετε και έτοιμη ζύμη από το super market. Μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε/προσθέσετε τα υλικά που επιθυμείτε για να φτιάξετε την πίτσα των ονείρων σας.