Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014

KEΙΚ ΜΕ ΚΑΚΑΟ, ΚΟΥΑΚΕΡ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΟΜΕΛΟ

Υλικά:

  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1  κουτ. σούπας ξίδι
  • 1,5 κουτ. σούπας κονιάκ (ή κάποιο λικέρ της αρεσκείας σας)
  • 1 βανίλια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 3 κουτ. σούπας κακάο 
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
    2 φλ. κουάκερ
  • χαρουπόμελο με κακάο

Εκτέλεση:


Σε ένα μπωλ βάζουμε τη ζάχαρη, το λάδι, το ξύδι, το κονιάκ, το ξύσμα, τη βανίλια, 3 κουταλιές της σούπας χαρουπόμελο και ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.

Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό για να αφρίσει και τα προσθέτουμε. 

 
Σε ένα άλλο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κουάκερ και το κακάο και τα προσθέτουμε σιγά σιγά στο μείγμα. Ανακατεύουμε με κουτάλι.
 
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα για κέικ ή σε μικρό ταψάκι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ψήνουμε στον αέρα, στους 150 – 160°C για 30-40 λεπτά.

Το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα μέχρι να κρυώσει. Έπειτα το ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με χαρουπόμελο.

Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014

Quesadillas για Χορτοφάγους

Υλικά:
1 κούπα ψιλοκομμένες κόκκινες πιπεριές
1/2 κούπα ψιλοκομμένες πορτοκαλί πιπεριές
1 κούπα φρέσκα ψιλοκομμένα μανιτάρια (χρησιμοποίησα πλευρώτους αλλά μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσουν)
1 1/4 κούπα τυρί Cheddar (αν είστε vegan χρησιμοποιήστε την μάρκα τυριού εβλογημένο ή το viofree της viotros)
6 τορτίγες
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρετε τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5-7 λεπτά). Αφαιρέστε τα λαχανικά από το τηγάνι και τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο. Αλείψτε τον πάτο του ίδιου τηγανιού με λίγο ακόμη ελαιόλαδο και τοποθετήστε μέσα του το πρώτο φύλλο τορτίγιας. Πάνω του απλώστε το 1/4 της κούπας του τυριού σας, ακριβώς από πάνω του προσθέστε 3/4 της κούπας από τα σωταρισμένα σας λαχανικά και απλώστε άλλο 1/8 της κούπας τυρί. Τέλος, τοποθετήστε το δεύτερο φύλλο της τορτίγιας από πάνω του. Αφήστε το να ψηθεί για 2-3 λεπτά και μετά γυρίστε το για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά για άλλα 2-3 λεπτά. Αφαιρέστε την κεσαντίγια από το τηγάνι και συνεχίστε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά σας.


Η πρώτη μου απόπειρα βγήκε λίγο στραπατσαρισμένη, αλλά η δεύτερη βγήκε πιο ομοιόμορφη.