Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ωμοφαγικές Γεμιστές Πιπεριές

Υλικά:
6 μέτριες πιπεριές Φλωρίνης (ντοματοπιπεριές)
4 κουταλιές της σούπας πλιγούρι ζέας (ή απλό πλιγούρι)
2 κουταλιές της σούπας διατροφική μαγιά
5-10 ψιλοκομμένα μανιτάρια της
1 μέτριο κρεμμύδι λιωμένο στο μούλτι
1 μέτρια ντομάτα λιωμένη στο μούλτι
αλάτι Ιμαλαΐων (ή απλό αλάτι)
κάπαρη (προαιρετικά)
δυόσμο (προαιρετικά)
1/3 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλυτζάνι νερό



Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, πλένουμε την ντομάτα και τα βάζουμε στο μούλτι μέχρι να λιώσουν. Μόλις λιώσουν τα βάζουμε σε μπολάκι μαζί με όλα μας τα υλικά εκτός απ' τις πιπεριές. Ανακατεύουμε ελαφρά και τα αφήνουμε για 5-8 ώρες, για να μπορέσει το πλιγούρι να απορροφήσει τα υγρά και να μαλακώσει.
Στην συνέχεια, παίρνουμε την πιπεριές μας, τις ανοίγουμε, καθαρίζουμε τα σποράκια τους και τις γεμίζουμε με το μείγμα μας. Οι πιπερίτσες είναι έτοιμες =)
Αν περισσέψει γέμιση μπορείτε να την κάνετε ντιπάκι για πιτούλες.

Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

Φάβα με φύτρα φακής σαλάτα

Υλικά:
200 γρ. φάβα
1 κρεμμύδι ξερό
10 ντοματίνια
4-5 κουτ. σούπας φύτρα φακής (πατήστε εδώ για να δείτε πως φτιάχνουμε φύτρα φακής)
1 κουτ. σούπας κάπαρη
ελαιόλαδο, αλάτι



Εκτέλεση:
Βάζετε την φάβα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Ξαφρίζετε όταν χρειαστεί και την αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλο το νερό της. Μόλις γίνει, την αφήνετε για λίγη ώρα μέχρι να κρυώσει. Παίρνετε το κρεμμύδι και το αλέθετε στο μούλτι. Ανακατεύετε το αλεσμένο κρεμμύδι μαζί με την φάβα προσθέτοντας λίγο αλάτι και ελαιόλαδο. Βάζετε την φάβα σε βαθύ πιάτο ή πιατέλα.
Στην συνέχεια πλένετε τα ντοματίνια και τα κόβετε στην μέση. Προσθέτε τα φύτρα και την  κάπαρη και ανακατεύετε.