ΥΛΙΚΑ:
Ρεβύθια
2 Μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 Φρέσκες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι
Αρχικά, έχουμε αφήσει τα ρεβύθια σε νερό για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο (στους 180 βαθμούς) για λίγα λεπτά, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε ένα άλλο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ψήσει και τις ντομάτες κομμένες σε φεγγάρια (μισή ροδέλα). Προσθέτουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος βάζουμε λίγο νεράκι (να μην σκεπαστεί) και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο, στους 180βαθμους.