Χαίρομαι ιδιαίτερα να βλέπω τις χορτο-συνταγές και σε άλλες σελίδες, όμως θα ήθελα όταν τις αναδημοσιεύετε να υπάρχει και η πηγή σας =)

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ



ΥΛΙΚΑ:

Ρεβύθια
2 Μελιτζάνες φλάσκες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3-4 Φρέσκες ντομάτες
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Αρχικά, έχουμε αφήσει τα ρεβύθια σε νερό για να φουσκώσουν. Στη συνέχεια τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε κομμάτια και τις βάζουμε σε ένα ταψί στον φούρνο (στους 180 βαθμούς) για λίγα λεπτά, ίσα ίσα να πάρουν χρώμα.
Στη συνέχεια, σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα βάζουμε σε ένα άλλο ταψί. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το ρίχνουμε στα ρεβύθια και ανακατεύουμε.
Έπειτα βάζουμε τις μελιτζάνες που έχουμε ψήσει και τις ντομάτες κομμένες σε φεγγάρια (μισή ροδέλα). Προσθέτουμε από πάνω το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος βάζουμε λίγο νεράκι (να μην σκεπαστεί) και ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο, στους 180βαθμους.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Πράσα με μανιτάρια ογκρατέν




ΥΛΙΚΑ:


  • Πράσα

  • μανιτάρια φρέσκα

  • πράσινη πιπεριά

  • Φρέσκο κρεμμύδι

  • κρέμα γάλακτος

  • λίγο γάλα (προαιρετικά)

  • κεφαλοτύρι τριμμένο (ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας)

  • 4 αυγά

  • λίγη φυτίνη ή βούτυρο

  • αλάτι

  • πιπέρι

  • μοσχοκάρυδο τριμμένο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:


Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια κόβουμε σε μικρά κομμάτια το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και την πιπεριά, τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ με τα πράσα και ανακατεύουμε.
Παράλληλα έχουμε βάλει να ζεστάνουμε τη φυτίνη έτσι ώστε να γίνει λάδι (όχι να κάψει).
Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα πυρέξ και βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με τα πράσα. Αφού το κάνουμε αυτό, ρίχνουμε από πάνω τριμμένο τυρί, και μερικές κουταλιές από το λάδι. Έπειτα βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα.
Αφού το κάνουμε αυτό, σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος (αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο γάλα) και το αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο πυρέξ. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι και καλύπτουμε με τυρί τριμμένο.
Τέλος, ρίχνουμε το τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η ρυζογκοφρέτα του Αθλητή

Υλικά:
1 ρυζογκοφρέτα
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (ή μελάσα ή σιρόπι αγάβης)
1 κουταλάκι του γλυκού ταχίνι
κανέλα σε σκόνη
κολοκυθόσποροι


Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα ποτήρι, ή μπολάκι το ταχίνι με το μέλι και αλείφουμε τη γκοφρέτα (αν θέλουμε μπορούμε να κάνουμε μία στρώση με ταχίνι και από πάνω μία στρώση με μέλι). Μετά πασπαλίζουμε με τη κανέλα, προσέχοντας να μην πέσει μεγάλη ποσότητα -αλλά αυτό είναι και ανάλογα τις γευστικές προτιμήσεις . Και τέλος, ρίχνουμε μερικούς κολοκυθόσπορους. Είναι αρκετά χορταστικό και περιλαμβάνει αρκετή ενέργεια για να ξεκινήσει κανείς τη μέρα του, ή την προπόνησή του.

Από τις συνταγές του Ευριπίδη =)